• ···
Lækre bløde bountykugler

Bryd tabuet: Ja, jeg er særligt sensitiv!

img_7493

Kender du det når brikkerne pludselig falder på plads? Når alle de – eller mange af – de ting man i årevis – nærmest hele livet – har forvekslet med, at man nok bare ikke passede ind, var besværlig, krævende og underlig, pludselig giver meget bedre mening? På denne rejse som jeg er på og har været på længe, kommer jeg hele tiden tættere og tættere på målet, eller jeg vil måske hellere sige, tættere og tættere på løsningen der skal gøre, at jeg forstår mig selv bedre, og dermed kan få mine nærmeste og andre til også at forstå mig.

En lille hvid løgn!

I gymnasietiden gik jeg aldrig særligt meget i byen, eller til fester. Jeg dækkede det ind under min spiseforstyrrelse, og det faktum at jeg hellere ville spise sundt og træne. Hvis jeg overhovedet kom med en undskyldning og ikke bare blev væk, eller fandt på en lille hvid løgn i sidste øjeblik. Jeg har egentlig kørt i det spor rigtig rigtig længe, og sikkert også før gymnasietiden, nu var det bare lige det eksempel der stod friskt i mit sind. Jeg har nok altid været særligt sensitiv, men først for alvor accepteret, og indset det nu.

Jeg har gennem årene hørt på rigtig mange mennesker, som har fortalt mig, at jeg tænker for meget over tingene og hvad andre tænker om mig. Jeg er altid blevet ekstremt ked af det, hvis folk ikke kunne lide mig og har altid forsøgt at finde en løsning på hvorfor, i stedet for bare at komme videre. Jeg har altid haft et ekstremt behov for at opfylde alles forventninger til mig, og helst til det endnu bedre, hvor kun det aller bedste var godt nok. Jeg har altid haft kæmpe høje krav til mig selv og er blevet ekstremt skuffet når jeg fejler, og ikke lever op til det forventede. Jeg har altid fået virkelig spat af høje lyde, ur der tikker, folk der snorker og for kraftige parfumer eller andre lugte. Jeg kan nærmest føle, at jeg bliver kvalt, når noget lugter for meget i min sarte næse. Jeg bliver ekstremt påvirket af folks energier og det kan både – som mødet her – bringe mig helt op i det glade felt, og modsat kan folks dårlige energier smitte så meget af på mig, at jeg bliver helt fysisk dårlig og utilpas. Jeg har sagt ja til (for) mange ting her i livet, som jeg egentlig ikke ville, for derefter alligevel takke nej og efterlade et ærgerligt misforstået indtryk af mig selv.

Nogle derude forstår mig faktisk!

Ja, jeg ér særligt sensitiv, og det gik for alvor op for mig, da jeg læste på denne hjemmeside. Jeg er faktisk ret glad for, at jeg stødte på denne side. Jeg Googlede særligt sensitiv, da jeg i mit “Mere glæde og mindre overspisnings-forløb” med Jette Uhre for et stykke tid siden har hørt en lydfil om netop dét, at mange overspisere er særligt sensitive. Jeg har bare ikke for alvor dykket ned i det før nu, da jeg også tror på, at man skal passe på med at sætte en label eller diagnose på det hele altid, men her kan jeg altså erkende mig skyldig, og lettet. Når man ikke selv forstår sit handlemønster og måder at reagere på i visse situationer, kan man godt til sidst begynde at tro på, at man netop nok bare er besværlig og anderledes, og ikke rigtig passer ind nogle steder. Da jeg læste, at det bl.a. var noget der foregår i hjernen og nervesystemet, som man bare må lære at acceptere og ikke kan ændre, blev jeg glad. Jeg blev ikke glad i den forstand, at jeg så bare læner mig tilbage og lægger al skyld på min særligt sensitive side, men glad i den forstand at jeg nu har noget ægte at arbejde med og ikke er alene om det. Nogle derude forstår mig faktisk!

Jeg kan nu lære at sætte pris på, at jeg tit oplever verden mere “intens” end andre, og jeg kan lære at tage fat i alle de dårlige ting, også inden situationerne evt. opstår. Jeg vil forklare de mennesker der er tæt på mig, hvorfor jeg nogle gange reagerer som jeg gør. Aller vigtigst vil jeg lære mig selv endnu bedre at kende og se på mig selv, og mine handlemønstre, med helt nye øjne. Jeg vil blive bedre til at stoppe før jeg falder og jeg vil være bedre til at sige fra inden jeg får nok. Det eneste jeg så håber på er, at mine nærmeste med tiden vil prøve at forstå mig bedre eller i hvert fald kan prøve at acceptere, hvorfor jeg nogle gange er nødsaget til at handle, som jeg gør.

 Inden mit sind ramler!

Jeg håber, at jeg ikke længere skal kaldes for besværlig, kontrollerende og for følsom, af dem jeg elsker. Jeg håber at de med tiden vil prøve at forstå, at jeg rent faktisk bliver presset ud i nogle – til tider simple – situationer, som jeg bare ikke kan forklare hvorfor jeg ikke kan takle. Jeg vil også selv lære at blive bedre til, at ikke lade mig presse derud hvor min verden ramler. Særligt sensitiv er ikke lig med svag. Særligt sensitiv er lig med, at man skal lære at takle sig selv, sin omverden og visse situationer på en lidt anden måde end de fleste. Jeg vil gerne opfordre dig til at læse med lige her, og tage hånd om dig selv eller hvem end der måtte have ekstra brug for det. Kun gennem accept, forståelse og åbenhed kan vi lære at forstå hinanden bedre. Selvom det til tider kan virke mærkeligt for andre hvordan en særligt sensitiv reagerer, så husk på, hvor virkeligt det føles for os!

Jeg vil gerne bryde “tabuet”, og; Ja, jeg ér særligt sensitiv!

Ofte glemmer man at tænke på alle de fine ting, man har i sit liv. Alle de ting, man trods alt har nået. For et år siden var det måske din største drøm at kunne købe eget hus. Du fantaserede, drømte og tænkte, at når du opnåede det mål, så ville du blive lykkelig. Og det var du måske også et stykke tid, men så glemte du at værdsætte det – så var det videre til et nyt mål. Denne higen efter alt det, man ikke har, er med til at gøre os ulykkelige. Faktisk så læste jeg om en undersøgelse, som beskrev, hvordan folk, som er gode til at være taknemmelige for det, de har, hvordan de er lykkeligere og mere tilfredse med livet generelt. Ofte binder vi vores lykke op på materielle ting, som en ny parfume, en ny kjole eller den dér taske – når bare vi når det, så bliver vi glade, men i virkeligheden forsøger vi at lappe på noget langt mere graverende – en underlæggende utilfredshed, som ikke kan fjernes ved at købe en masse ting. Der skal noget hel andet til for at blive gladere – nemlig at blive grundlæggende bedre til at sætte pris på sig selv, sit liv og dem omkring en.

Fortæl mig gerne i kommentarfeltet: Er du eller kender du én der er særligt sensitiv?

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21

img_5145

img_7076

img_7077

Follow my blog with Bloglovin
   

5 kommentarer

 • Dorthe

  Hej Tina. Jeg er i første stadie til at finde ud af om jeg er særlig sensitiv, jeg tror det, men bryder mig heller ikke om at ser skal en label og diagnose på alt. Mange siger “ja vi er alle sammen lidt sensitive” men det der hjælper mig er at sætte mig ind i det og forstå det i stedet for at stritte i mod. Problemet er lidt at der kan være mange grunde til hvorfor jeg aldrig har passet ind og hvorfor tingene altid har ramler for mig, selv de små ting, eller ting som andre ser som små ting. Jeg læste den anden dag at særlig sensitive kunne være langsomme til deres arbejde og andre ting, og det var rart at læse, for har altid fået at vide jeg er langsom, og jeg er blevet ked af det og frustreret hver gang, og tænkt hvad er der galt med mig siden jeg ikke kan gøre mit arbejde bedre. Jeg er også over spiser og kan nikke genkendende til mange af de ting du skriver. Det hjælper mig til at forstå mig selv, men er bange for at bruge det som en undskyldning og en sove pude ” jeg er langsom fordi jeg er særligt sensitiv, bare ærgerligt! Men så længe jeg ved hvad der er mine svage sider kan jeg måske ændre på det. Ja jeg blir ved med at være særlig sensitiv og forstår bedre mig selv, og min over tænkning mm. Men når man kender sine svage punkter kan man måske nemmere ændre på det. Vil igang med at undersøge en masse for at finde ud af om jeg placerer mig selv i kassen særlig sensitiv for at få en forklaring på mig eller jeg putter mig ind i den kasse for at finde et sted at høre til, hvor jeg måske ikke passer ind!! Er jeg særlig sensitiv eller! (ikke et spørgsmål)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg blir vist nød til at læse mere om emnet. Sidder og tænker at mine positive og negative sider vel lige så godt kan være fordi jeg er mig, eller fordi jeg er kvinde, man siger jo at kvinder er frygtelig følsomme. Har svært ved hvorfor alt skal ha et navn kasse/label eller diagnose. Der var jo også folk der var særlig sensitive inden begrebet kom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Storm

   Hej Dorthe,

   jeg er enig med dig. Man er dog ikke i tvivl, når man ér særligt sensitiv. Jeg kan virkelig sætte mig ind i beskrivelsen deraf, og er “lettet” over, at jeg ikke er alene med min måde at tænke og føle på. :-)

   God weekend fra Tina.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Så stærkt og respekterer 100 %, at man bla. skal have lov til at sige fra og nej tak 👍🏻❤❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre bløde bountykugler