• ···
Karamelliserede rødløg

Debat: Hvornår er det okay at vælge et kejsersnit?

img_7258

Indlægget indeholder reklamelinks.

Da jeg i dette indlæg skrev, at jeg ikke følte, at jeg havde født rigtigt grundet et kejsersnit, kom der hurtigt én reaktion på ordet “rigtigt!” Måske skulle jeg hellere have skrevet, at jeg ikke følte, at jeg havde født naturligt, altså naturligt som vi kvinder i tidens morgen jo ér designet til, at “skulle kunne” og for mig var et kejsersnit ikke en rigtig fødsel, men noget der blev en nødvendighed, da tingene ikke gik som de skulle. Følte jeg mig som kvinde mindre sej af den grund? Nej, absolut ikke, men jeg følte stadig, at jeg var blevet snydt for en oplevelse, som jeg fra start havde håbet på at få.

For mig var et kejsersnit, som udgangspunkt, ikke mit bud på min rigtige fødsel , men det blev det jo så af gode grunde og jeg var naturligvis lykkelig for, at et kejsersnit netop var en mulighed, da tingene ikke gik som de burde i følge naturens gang. Men for mig, i min verden og efter min mening, er det for mig ikke en rigtig fødsel. I det ligger ikke, at det er en forkert fødsel for dig eller du som kvinde er mindre sej end andre, hvis du vælger eller af anden grund, ender med at føde via et kejsersnit. Efterfølgende har jeg lært, at man kalder alle forløsninger af et barn for en fødsel, men af den grund er et kejsersnit altså ikke min forestilling om en rigtig, naturlig fødsel.

Når jeg skal føde 2. gang her om en 3 måneders tid håber jeg, at jeg bliver klædt på til, via bl.a. dette forløb, at turde at føde naturligt. Jeg er nemlig blevet – endnu mere – angst efter sidste fødselsforløb og ved af den grund ikke helt endnu hvad jeg vælger endnu, selvom jeg er næsten sikker på, at jeg vil forsøge mig med den naturlige fødsel igen og så om ikke andet prise mig lykkelig for, at jeg har valget om, at vælge et kejsersnit når som helst i forløbet, hvis angsten skulle overmane mig eller kroppen arbejder imod igen.

Christiane Schaumburg-Müller skriver i et nyligt blogindlæg flg:

“Afslutningsvis vil jeg gerne sige, at jeg synes, der er en kedelig tendens på vej, med unge kvinder, der vælger kejsersnit af kosmetiske årsager. Fordi de simpelthen ikke vil have ”ødelagt” deres tissekone! I medierne har man hørt udmeldinger som: ”Jeg skal ikke føde ud af tissemissen og revne om i røven”. I min optik er det er en rigtig trist holdning at have til det at skulle føde. Er det nu pludselig blevet en grund til at få kejsersnit? Er planlagt kejsersnit ikke forbeholdt dem, der enten har decideret angst for at føde, eller dem, der er nødt til det af medicinske årsager, eller for at skåne barnet? Misforstå mig ikke, der er INTET galt i at få kejsersnit. Men jeg er ikke tilhænger af, at man vælger det af kosmetiske grunde. Det er bare trist. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i den tankegang. En fødsel er da dybt naturlig og en stor del af det at være kvinde.”

Måske er det netop derfor, at nogle kvinder reagerer så hurtigt på, at jeg ytrede min mening om, at et kejsersnit – for mig – ikke var en rigtig fødsel? Altså fordi en naturlig fødsel er en så stor del af det, at være kvinde, og det er ekstremt sårbart for mange, når de ikke selv er herre over udfaldet og dermed føler sig mindre kvindelige? Jeg ved det ikke, og jeg spørger ydmygt hvad du mener? Jeg vil igen understrege, at jeg hverken føler mig som mere eller mindre kvinde fordi min første fødsel endte i et kejsersnit. Det var bare ikke en ting, som jeg overhovedet havde overvejet forinden selve fødslen og efterfølgende er det chokerende for mig, at finde ud af hvor mange fødsler der rent faktisk ender i kejsersnit, af den ene eller den anden årsag. Jeg synes absolut, at man selv skal have lov til at vælge, men i min verden er det også en trist tendens, hvis man udelukkende vælger et kejsersnit af kosmetiske årsager. Angst kan jeg forstå, for stort et barn og andre komplikationer kan jeg forstå, men direkte at vælge dét udelukkende af én kosmetisk årsag? Nej, det kan jeg ikke forstå.

Fotæl mig gerne i kommentarfeltet: Hvornår er det – efter din mening – okay at vælge et kejsersnit?

Måske vil du også læse: Uge 24+0: Hvor meget har jeg taget på?
img_5145img_7076

img_7077

Follow my blog with Bloglovin
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamelliserede rødløg