• ···
Den bedste guide: Stop overspisning!

Er du (også) bange for at føde?

img_7095

I samarbejde med Anja Bay, Smertefri fødsel.

Men du er jo 2. gangs fødende tænker du måske? Og både ja, og nej. Jeg endte – efter 49 timer og absolut ingen åbning – min 1. fødsel i akut kejsersnit. Akut hedder det altid, når det ikke er planlagt. Fra de tog vedroppet og til jeg skulle føde – hvis man overhovedet kalder dét det – gik der 4 timer. 4 timer med gode veer hvert 5. minut. Hvorfor min livmoderhals ikke engang var blødnet efter de 49 timer ved ingen. Jeg blev mættet med vedrop og proppet med nåle i form af akupunktur, og intet skete. Absolut intet, udover sindsyge vestorme altså. Behøver jeg sige, at jeg var lykkelig da den 7. – mener jeg, at det var – jordemoder kom ind på stuen og spurgte mig, om ikke det var en idé med et kejsersnit. Jeg kollapsede på sengen og råbte grådkvalt;

“Joooo, få ham uuuuuuuud!”

Alligevel kan jeg godt mærke angsten!

Vi havde de bedste dage på Hvidovre Hospitals barselsgang efterfølgende. Vi blev mødt af den ene søde jordemoder efter den anden og Vores lykke var ubeskrivelig. Vi glemte omverdenen totalt og levede i Vores helt egen lille boble. Jeg glemmer aldrig på 2. dagen, da Villas’ morfar kom ind på stuen i røde shorts.

“Shorts? Du har shorts på!”

 “Ja”, svarede han. “Det er 25 grader og solskin udenfor”.

Og for første gang siden onsdag nær midnat, da vi var landet på Vores barselsstue, trak vi gardinet for og kom i tanke om, at der jo også var en verden udenfor og det var eftermiddag, og solen strålede fra en skyfri himmel. Alt var godt, og vi følte begge, at det trods alt havde været en rigtig god oplevelse. Alligevel kan jeg godt mærke angsten presse sig på nu her, når jeg begynder at tænke på hvad der om snart skal til at ske igen. Jeg skal have et barn, igen.

Den lette eller forkerte løsning!

Hvordan kommer det hele lige til at foregå denne gang? Det er der selvfølgelig ingen gravide der ved, og for mig er det faktum i sig selv helt ekstremt grænseoverskridende. Endnu mere fordi, at min krop jo reelt set ikke har født endnu. Undskyld til Jer der anser kejsersnit for at føde. Jeg ser det personligt ikke som en fødsel-fødsel. Jeg siger ikke, at det er hverken den lette eller forkerte løsning at vælge, det må man helt selv bestemme efter min mening, men for mig er en rigtig fødsel altså en vaginal fødsel og det tænker jeg da, at jeg gerne vil opleve, og prøve på igen. Men bange, dét er jeg altså. Mere end jeg faktisk troede. Spørgsmålene om min tidligere fødsel og hvorfor det tog så lang tid, og endte som det gjorde, er pludselig blevet til meget virkelige bekymringer i mit sind.

Da jeg snakkede med denne skønne jordemoder i sidste uge, sagde hun til mig, at der ikke var noget der indikerede, at jeg ikke skulle kunne forsøge mig med en vaginal fødsel her 2. gang, men vi ville planlægge fødslen hen af vejen og det endelige valg var helt mit eget. Jeg har ofte haft en fornemmelse af, at man blev set ned på, hvis man “bare” valgte et kejsersnit på forhånd, men den følelse efterlod denne jordemoder mig ikke med. Allerede der blev jeg mere rolig. Jeg har jo faktisk et valg, og det er kun mit valg. Ingen andres!

En smertefri fødsel!

Jeg tænker umiddelbart, at jeg vil forsøge mig med en vaginal naturlig fødsel, men jeg er bange. Jeg er ekstremt i kontrol altid, og utilpas når jeg mister den, og det er jo netop en meget dårlig egenskab, når man for alvor skal arbejde med kroppen og netop slippe kontrollen. Jeg kan huske, at jeg for længe siden havde set noget i Go’ morgen Danmark om en smertefri fødsel, og jeg undersøgte sagen nærmere. Jeg faldt igen over “Smertefri fødsel – Anja Bay metoden” på nettet og kontaktede Anja med mine spørgsmål. Vi besluttede, at indgå et samarbejde, så I også kunne få gavn af mine oplevelser med kurset. Jeg tænker, at der er mange andre der har det ligesom mig?

Om jeg tror på en komplet smertefri fødsel er jeg ikke helt sikker på, men jeg glæder mig til at – forhåbentlig – blive klogere på min egen krop, og komme min angst til livs eller om ikke andet dæmpe den lidt. Jeg starter på det grundkursus med opstart d. 2 maj og er meget meget spændt, og nervøs. Hvor ville det være rart med en god naturlig fødsel her 2. gang!

Smertefri fødsel er på Instagram her!

Fortæl mig gerne i kommentarfeltet: Er/var du også bange for at føde?

Måske vil du også læse: Uge 24+0: Hvor meget har jeg taget på?img_5145img_7076

img_7077

   

3 kommentarer

 • Anette

  Det bliver spændende at følge 💜
  Hvis det var mig der skulle føde den dag i dag, ville jeg også melde mig til kurset smertefri fødsel :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Storm

   Jeg er også meget spændt, på at komme i gang. Jeg tror helt bestemt, at det er et rigtig godt kursus og jeg håber på en masse nyttige værktøjer. Jeg skal nok holde dig up to date, når jeg starter! Rigtig god dag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Il est vrai que si l’on affirme l’être humain doué de raison et de l’exercice de facultés logiques, vous allez être un peu le copâ-erexemnlet€¦ Toutefois, vos faculté de langage(s) restent plus élaborées que celle des fourmis rouges, des crabes géants ou même des bonobos.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste guide: Stop overspisning!