• ···
Glutenfri byg-selv mini pizzaer

Debat: Vil vi alle ikke gerne være (mere) som Sada Vidoo?

img_7915

Måske har du lagt mærke til Sada Vidoo ude i mediebilledet, og måske ikke. Sada Vidoo er en levende dukke og jager en musikkarriere, samt et sted hvor hun hører helt hjemme i denne verden, der for det meste kigger skævt på hende og tror hun “bare” klæder sig ud. Jeg er dybt imponeret over Sada Vidoo efter jeg i går afsluttede en mindre dokumentarserie, som har kørt på DR3. Dokumentarserien handler om hendes liv og om hvordan hun er kommet der til, hvor hun befinder sig i dag. Både psykisk, men også fysisk. Fysisk bor Sada Vidoo i dag et sted i London, fordi hun ikke følte Danmark kunne rumme eller acceptere hende fuldt ud. Ret sørgeligt, hvis du spørger mig, for jeg vil faktisk meget gerne være mere som Sada Vidoo, og nej, jeg springer ikke ud som levende dukke, lad mig forklare dig hvad jeg mener.

Det er super sejt og endnu mere modigt!

Første gang jeg så Sada Vidoo tænkte jeg – blankt indrømmet – som så mange andre, mine helt egne forundrende tanker. Som mange andre bliver jeg også opmærksom, når noget skævt bliver præsenteret for mit øje, det tror jeg er en helt naturlig og menneskelig ting, men hvordan man så vælger at reagere efterfølgende er det vigtigste i min verden. Jeg bestræber mig på altid at udvise positiv nysgerrighed overfor skæve personligheder og eksistenser. Jeg vil altid gerne forsøge at vise, og selv mødes med, åbenhed og rummelighed. Jeg synes det er ekstremt spændende, at nogle mennesker vælger at skille sig så meget ud af mængden, i forhold til normen og jeg synes det er super sejt og endnu mere modigt, meget modigt.

Jeg føler stadig, at mange mennesker bliver ekstremt stødt over, når folk afviger fra “det normale” eller fra det der forventes af os. Men hvem er det i det hele taget der skaber og styrer alle disse forventninger, og hvorfor har “de” alle disse forventninger til os? Hvad er det normale i det hele taget? Hvad er det vi prøver at opnå med “det normale” og hvorfor vil de fleste af os generelt bare gerne passe ind, i en verden som vi måske ikke engang trives i?

Hvorfor ikke åbne op i stedet?

Sada Vidoo fortæller ydmygt, åbent og ærligt i de 4 afsnit som dokumentaren strækker sig over, hvordan hun har brugt mange år, mange mørke tanker og været mange overvejelser i gennem, inden hun for alvor hoppede ind i sit levende dukkeunivers og for første gang følte sig helt rigtig. Sådanne helt, helt rigtig! Sada Vidoo er altid blevet mobbet, og har altid følt sig rodløs og selv i sin helt egen rigtige verden, mente mange stadig at hun var forkert. Hvem er de at dømme det? Jeg gentager: Hvorfor er “vi” så bange for alle de skæve – og efter min mening – spændende forskelligheder der findes derude? Hvorfor ikke åbne op i stedet og forsøge at lytte til hinanden? Hvorfor ikke interessere sig for, hvorfor andre vælger modsat én selv, i stedet for at dømme på forhånd og forudindtage en masse ting, der højst sandsynligt alligevel ikke passer, hvis man nu virkelig gav det en chance? Hvorfor ikke bruge energi på noget positivt i stedet for, og så møde andre mennesker i øjenhøjde uanset hvordan de ser ud eller hvad de tror på? Jeg ved godt, at det kan være svært, men øvelse gør mester og man er nødt til at være den forskel man selv ønsker at se i verden!

Danser af glæde!

Jeg har en kæmpe respekt for Sada Vidoo, og alle andre, der tør at være tro mod sig selv og leve det liv, som de virkelig ønsker. For mit vedkommende, med mit særligt sensitive sind, har det taget mig mange år at komme til, hvor jeg er den dag i dag. Jeg hviler desværre stadig ikke 100% i mig selv, men jeg kommer nærmere og nærmere for hver dag der går og mit hjerte hopper, og danser af glæde, når jeg støder på mennesker som Sada Vidoo, der på trods af en hård kamp og en masse masse modstand stadig er tro mod sig selv og lever lige præcis dét liv, som hun ønsker at leve. Så længe man ikke gør skade på sig selv eller andre, kan jeg intet problem se i, at leve lige præcis det liv, som man ønsker at leve.

Sada Vidoo – du har en fan i mig – keep on being you! Jeg vil gerne være mere som dig! Vil vi alle ikke gerne det, helt inderst inde?

Sada Vidoo er på Facebook her og Instagram her!

Fortæl mig gerne i kommentarfeltet: Hvad tænker du om, at leve lige præcis som du vil, uden at tænke over hvad alle andre tænker og mener er det rigtige for dig?

Psst! Du kan selv se hele dokumentarserien om Sada Vidoo i Tv Arkiv, hvis du har You See boxen eller lige her.

Måske vil du også læse: Derfor blev her helt stille..

img_5145img_7076

img_7077

Follow my blog with Bloglovin
   

6 kommentarer

 • june

  Hej tina.
  Får lyst til at sige at det er et super gidt indlæg du her har skrevet om Sada Vidoo.
  Hun er super sej og helt sug selv, trods megen modgang. Håber virkelig at dit indlæg sætter tanker igang hos de der ikke forstår/accepterer anderledes-hed.
  De bedste hilsner, june

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Storm

   Tak fordi du læste med, jeg håber også det gode budskab spredes. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mitzi

  Hej Tina ….. Flot skrevet det gir’ stof til eftertanke….Hilsen Sada’s mor 💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Storm

   Hej Mitzi,

   tak fordi du læste med.

   Det er så vigtigt ét budskab at sprede.

   Rigtig god dag fra Tina.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jens Richard

  Smuk skrevet.
  Sada Vidoo har helt klart vist hele verden hvad det er vi alle går igennem med at finde sig selv og sin plads.
  Jeg personligt er ikke en dirrekte fan af Dukkelivet, og det er ikke en livsstil jeg ønsker at følge.
  Men tankerne, kampene og fortvivlsen genkender jeg stærkt fra mit eget liv og min rejse til den personlighed jeg hviler i idag.
  For nogle er det virkeligt dem, at være normal. Andre finder deres vej hurtigt imens nogle som mig selv bruge ufatelige mange år på det.
  Og så der dem der bare gør sig underlig for at være underlig og provokere. Men det er ikke nødvendigvis det de søger.
  Jeg tror at danmark er enormt præet af en stærk norm, og de eneste skæve vi ser, er de der virkelige er skæve, taber, skøre, gale eller syge.
  Vi ser ikke mange som Sada Vidoo der faktisk er en intiligent velfungerende normal kvinde der bare lever en anden livsstil end flertallet.
  Og det er der vi skal hen, hvis du spørger mig.
  Vi alle normale skal hvile i den vi virkelig er, og tør være det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Storm

   Sikke en dejlig kommentar, med rigtig mange gode synspunkter.

   Tak fordi du læste med og delte din mening.

   God dag fra Tina.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri byg-selv mini pizzaer