• ···
Bloggens 4 mest læste indlæg #1

Hvis jeg ikke kan amme..

img_9084

Med kun en lille måned til mit planlagte kejsersnit begynder følelserne at hænge ude på tøjet, og nervøsiteten melder sig så småt. Vores lille familie skal igen forøges og værelset for enden af gangen, med den meget Instagram-venlige indretning bliver snart taget i brug. Hvorfor jeg skal have et planlagt kejsersnit kan jeg måske komme ind på senere, men det har ikke noget at gøre med det, som jeg skrev om i indlægget her.

Et kejsersnit er trods alt ikke baaare lige!

Jeg har været til rigtig mange møder i denne graviditet, bl.a. grundet min spiseforstyrrelse. De profesionelle har holdt øje med min baby’s vægt, mit velvære – både fysisk og psykisk – og vi har talt rigtig meget om den kommende fødsel. Da jeg talte med en læge for et par gange siden, tog vi stilling til hvad jeg og min krop ville have det bedst med. Der var mange overvejelser oppe at vende. Et kejsersnit er trods alt ikke baaare lige, selvom de er super dygtige til operationen, nu om dage. Gudskelov, og ja – jeg er nervøs, spændt, glad, bange og alt der nu hører til, når man er SÅ tæt på at møde sin lille ny og alligevel så langt fra, for som jeg skrev i går på min Facebook:

“Den næste der siger, at den sidste måned går hurtigt..må dine arme være for korte og din røv klø – ligesom mine. God DAMN it!”

:-)

For mig er det ikke en dejlig og sød ventetid!

Slutspurten med vand, utilpashed, sure opstød, hedeture og alt der ellers hører til, er skudt i gang. Jeg havde lykkelig glemt hvordan det føltes, og det er jo nok det der gør, at man får én til..og én til!? Lige nu tænker jeg dog, at vi holder os til 2, for nej – hvor smukt det end er, at min krop kan skabe et andet menneske er jeg ikke i den kategori med kvinder, der simpelthen synes, at det er det mest fantastiske at være gravid. Og ja, det er dybt forfærdeligt for dem, der ikke kan blive gravide, og jeg føler virkelig med dem – virkelig, men derfor kan jeg altså stadig godt mene som jeg gør, og for mig er det ikke en dejlig og sød ventetid, selvom præmien i enden er det hele værd!

img_9085img_9086img_9087

Mht. amning gik det ikke specielt godt sidste gang. Da jeg forleden dag kiggede mine billeder igennem, du ved – som man gør inden man lukker øjnene for natten, så faldt jeg over et billede med en flaske, hvor i der var hvad der svarer til en lille slukke-tørsten-tår vel nærmest. Jeg kan huske, at jeg tog billedet fordi, at jeg ville vise min kæreste hvor meget jeg havde pumpet ud den dag, eller ved den ene pumpning. Jeg pumpede vel hver 2. til 3. time i en lang periode, for at få amningen op at køre. Det var så ikke særligt meget mælk, kan de fleste nok regne ud. Jeg pumpede og pumpede, og pumpede, og pumpede..og da jeg til sidst havde forsøgt i 4 måneder måtte jeg erkende, at der ikke var så meget som én dråbe tilbage på min mælkefabrik. Jeg følte mig ikke som en fiasko, men jeg syntes det var mega ærgerligt og kan huske, at jeg var mere ked af at stoppe, end jeg umiddelbart troede, at jeg ville være. Det var trods alt hyggeligt og helt specielt, at sidde der med sin lille skat i armene.

Set i bakspejlet ønsker jeg ikke at udsætte mig selv for alle de ting igen. Jeg vil prøve at amme – også respekt for dem der vælger anderledes – men hvis ikke det fungerer i løbet af den første måned, så stopper jeg altså denne gang..helt! Jeg vil ikke gennemgå samme forløb som sidst, jeg tror virkelig ikke på, at mælken – i min krop ihvertfald – pludselig bare løber til på 31. dagen’ish. Derudover ved jeg, at den modermælkserstatning man i dag kan købe er så god, at det hele nok skal gå. Der er aldrig noget der kan måle sig med modermælken nej, men gør det at man skal amme, koste hvad det vil og så dunke sig selv i hovedet hvis ikke det fungerer? I think not!

P.s Jeg takkede i øvrigt pænt nej tak til projekt “Smertefri fødsel” da beslutningen om et kejsersnit blev besluttet.img_5145img_7076

img_7077

Follow my blog with Bloglovin
   

2 kommentarer

  • Susanne

    Du skal bare gøre det så godt som muligt ud fra hvad du har det godt med. Det er det som tæller. Elsker dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebekka

    Hej Tina! Jeg vil bare fortælle at min søn fik næsten erstatning fra dag et. Han kunne ikke vende hovedet pga smerter i nakken og lænden. Han er 13 måneder i dag, super glad, tryg og en stor dreng (han er på str med en 1,5 årig) jeg var også utrolig ked af at jeg ikke kunne amme og blev set ned på af min mødregruppe. Men som min jordmoder sagde “hvis du er træt og frustreret kan han mærke det på dig og det er dårligere for ham end MME. Udover det er der ikke den store forskel på det og modersmælk” samme dag fik han erstatning og næsten alt gråd stoppede og han begyndte at sove igennem om natten! Vi kan kun gøre vores bedste og der er ingen skam i at give flaske! Held og lykke med dit kejsersnit 💙

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggens 4 mest læste indlæg #1