• ···
Manden på den anden side af vejen..

Motivations lydfil: Spænder du (også) ben for dig selv?

Spænder du (også) ben for dig selv? Det gør rigtig mange af os. Vi fortæller os selv, at vi ikke er gode nok. Dag ind og dag ud. Nogle fralægger sig skylden og lægger den over på andre. Det kan være alt fra Janteloven til ens folkeskolelærer. På et eller andet tidspunkt i livet er du nok blevet fortalt, at du nok ikke er god nok, eller klog nok, eller pæn nok, eller stærk nok. Det har forplantet sig og det lever du derfor hele dit liv efter, og pga. dét går du på kompromis med hvad du egentlig ønsker og gerne vil opnå her i livet. Det er trods alt lettere at give op på forhånd, end det er at fejle og potentielt give “dem” ret. Men hvad er det værste der kan ske? Det er at du falder. Falder, og må rejse dig op igen. Hvad end du gerne vil opnå med livet, er det først en failure, i det øjeblik hvor du giver op. Når du ikke længere rejser dig op og kommer videre, så kan vi tale om et nederlag. Ikke sekundet før det. Ikke timen før det. Ikke dagen før det, og uanset hvor mange gange du falder, er det først et nederlag når du smider håndklædet i ringen og giver op.

Hjernen vil altid prøve at tale dig ud af en anstrengende og krævende situation på forhånd.

Den humane hjerne er designet til, at beskytte os mod farer. Hvis noget ikke er behageligt og lige til, vil din hjerne straks forsøge at tale dig fra det. Det kan være alt fra en opgave på arbejdet, huset der skal gøres rent, en tidlig morgentræning der skal afvikles eller en konfrontation med en veninde. For Vores søn på 3,5 år er det situationer som når tøjet skal på om morgenen, når værelset skal ryddes op, og når han skal have overtøj på og ud af døren. Den lille hjerne prøver at tale ham ud af situationerne hver evig eneste dag. Om og om igen. Det er naturligt. For os alle. Store og små. Hjernen vil altid prøve at tale dig ud af en anstrengende og krævende situation på forhånd.

I morgen bliver bare aldrig i morgen!

Hvem kender ikke denne situation? Man skal rejse. Til sol og varme. Til pool og afslapning. Til kolde drinks og mad der bliver serveret. Man skal dog være i lufthavnen kl. 04.15. Er dét et problem? Nej! Intet problem. Du er der sikkert oven i købet før tid. Du skal jo også lige nå en kop kaffe med en lun croissant til og du skal helt sikkert også i Tax Free og slentre lidt, du skal dufte til alle de nye parfumer og prøve alle de nye design solbrillemodeller. Lad os så prøve en anden situation. Hvad hvis vi sagde, at du skulle møde op samme tid – kl. 04.15 – men i stedet for i lufthavnen med afslapning i vente, så skulle du møde op i træningscenteret til en hardcore cardio-/styrkesession, hvor kroppen skulle tæskes godt og grundigt igennem? Ikke den samme følelse du sidder med nu, vel? Det er også mørkt, og koldt udenfor. Der er tåget og det regner. Det er for tidligt, og for hårdt. Du er også for træt til at træne nu. Alt for træt, nej det går ikke og før du ved af det har du snoozet igen, og sover dejligt videre under den varme dyne. Du gør det bare i morgen. Dét gør du. I morgen er det perfekt at starte. I morgen er du klar, og så spændte du igen ben for dig selv. I morgen bliver nemlig højst sandsynligt det samme. På nær, at du også lige skal have overstået den der fødselsdag i weekenden, og cafébesøget med veninden, og fredagsøllen på arbejdet. I morgen bliver aldrig i morgen!

Succes opnåes gennem blod, sved og tårer.

Hvad end du gerne vil opnå her i livet, handler det om dit mindset. Det er hørt 1.000 gange før, men det passer. Tror du f.eks. selv på, at Ole Henriksen har et bedre liv end de fleste af os andre eller tror du på, at han har et bedre mindset end de fleste af os andre? Ole Henriksen er – som ingen andre – kommet sovende og uden nederlag til sin succes. Succes opnåes gennem blod, sved og tårer. Hvis ikke du har lyst til at give op om og om igen, er det højst sandsynligt ikke værd at kæmpe for. Intet der er meget værd kommer let til os, og det er kun de selvdisciplineret og hårdtarbejdende mennesker der opnår hvad andre håber på, at der kommer dumpende ind af brevsprækken en eller anden dag.

Selvdisciplinen til bare at gøre det, selvom du allerhelst vil give op.

Tro heller ikke at motivationen til noget svært kommer af sig selv. Den er ihvertfald hurtigt forbipasserende. Så snart du står på løbebåndet med puls 195 og en krop der er ved at falde sammen, er motivationen ikke det der driver værker. Det der driver værket er selvdisciplin. Selvdisciplinen til bare at gøre det, selvom du allerhelst vil give op. Igen. Kæmp dig igennem. Dag for dag. Time for time. Opgave for opgave. Træning for træning. Tanke for tanke. Vent aldrig på motivationen, for at opnå det du virkelig gerne vil i dit liv. Den er ikke vedvarende. Du kan ikke stole på den. Du skal styre hjernen i den rigtige retning. Tænk hvis alle de negative og usikre tanker du har blev erstattet med positive og sikre tanker? Det kræver øvelse, og disciplin. Dag for dag, men jo før du indser at du ikke skal vente på motivationen, men i stedet øve dig i at ændre hele dit mindset og rejse dig op igen, og igen og igen når du fejler, jo før får du det liv du ønsker dig, uden at spænde ben for dig selv.

img_5145img_7076

img_7077661f3ef9-a10b-46cc-bc27-41a029ff9529

Follow my blog with Bloglovin
   

1 kommentar

Skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Manden på den anden side af vejen..